söndag 19 juli 2009

Byxelkrok på väg mot rekordsommar

Var en sväng runt hamnen i Byxelkrok i lördagskväll och hejade på ett antal Borgholmsbor som också var ute på en lite rundresa. Fördelen med Borgholms kommun är att här händer liksom allt för hela familjen och det finns inget behov av (och f ö sällan tid)att åka på semester någonannanstans.
Hamnkapten Kennet Niklasson var i full gång i hamnen vid 21-tiden på lördagskvällen,hamnen har mycket gott rykte bland besökare och för att få rum med alla får folk vara beredda att flytta tidigt på morgonen till annan plats om de t.ex ligger utanför båten som går till Blå Jungfrun kl 10 eller på utsidan av hamnen där färjan till Oskarshamn skall angöra. Nattavgiften är kanhända aningen för billig jämfört med fastlandshamnarna, det ingår dessutom bl.a 4 timmar gratis trådlöst internet. Topp var i måndags då cirka 110 båtar låg i hamnen. När vi var där kom precis en stor polsk segelbåt in.

Byxelkrok är dessutom en av de två hamnar som vi i Borgholms kommun kan erbjuda slamtömning i. Tydligen är vi ganska tidigt ute med detta med svenska mått mätt. En av Naturvårdsverkets tjänstemän skulle ta en titt på hur maskinen i Byxelkrok fungerar i dagarna. De finska besökarna som är vana vid dessa maskiner eftersom det redan är lag på latrintömning i hamnarna i Finland, har varit mycket nöjda med den maskin som finns i Byxelkrok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar