torsdag 9 juli 2009

Flytta till Öland


Ölands Näringslivskontor(här det kontor som ligger vid hamnen i Borgholm) har precis i dagarna fått klart en broschyr som är medfinansierad av Sparbanksstiftelsen Öland och Europeiska unionen. Rubriken är
"Har du fått smak för Öland?"
Vi vet att många människor längtar efter att kunna förverkliga sin dröm om att flytta till Öland. Allt fler bygger sitt drömhus här för att tillbringa i stort sett varenda helg här åretrunt tills den dag de får möjlighet att kanske jobba lite mindre, ta med sig sitt företag eller starta ett nytt företag på frilansbasis och flytta hit.
Vi är ganska så unika. För att man skall förstå skillnaden brukar jag berätta att nog är den enda kommun i Sverige som ha fler soptunnor än kommuninvånare... Varje fastighet har en soptunna och vi har cirka 3500 fastigheter som det bor människor i åretrunt men cirka 6000 fritidsfastigheter.
För att man skall förstå skillanden i kommunal beredskap, kapacitet för vatten och avloppsledningar, räddningstjänst och sjukvård etc bör man känna till att vi i Borgholms kommun är 10 900 åretruntinvånare medan vi nu under några sommarveckor är cirka 250 000 människor på samma yta. Det är härligt att se allt folk som strövar runt här i stan, utbudet av aktiviteter är fantastiskt över hela kommunen. Här finns att göra för stora som små, gamla som unga, det är bara att välja. Det är lätt att förstå att många längtar efter att kunna flytta till Öland. De härliga kontrasterna mellan folkmängden och farten sommartid och föreningslivet, gemenskapen och om amn så önskar stillheten under vintern är i sig en upplevelse.

I Näringslivskontorets broschyr "Har du fått smak för Öland?" finns berättelserna om människor som vågat ta steget, människor som förverkligat sin dröm om att flytta till Öland.
På www.oland.se kan du snabbt klicka dig fram till Ölands Näringslivskontor och hitta mer information om verksamheten och arbetet med Tillväxt Öland och med företagen på ön. Självklart är Ölands Näringslivskontor öppet och välbemannat hela sommaren, på hemsidan ser du också sommarens program.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar