onsdag 15 juli 2009

Gotlandsmusiken och Bo Wannerfors i härlig konsert på torget


Gotlandsmusiken i samarbete med Framtid Borgholm höll en bejublad hyllningskonsert till Kronprinsessan på Stadshustrappan i Borgholm under ledning av Bo Wannerfors.
Efter sin mycket lyckade insats på Operakonserten på Borgholms Slott var det sedan färjan mellan Grankullavik och Visby som gälde för hemfärd under eftermiddagen.
Det är helt klart att det finns en stark vilja och förhoppning om fortsatt samarbete under kommande år från såväl Operaföreningen på Öland som Gotlandsmusiken. Personkemin och samarbetet har fungerat mycket bra. Vi marknadsför ju vår färjelinje som Öland+Gotland=Sant och det vore naturligtvis jättebra att hitta fler bevis på detta. Ett finns som sagt alldeles uppenbart i det musikaliska samarbetet.Konserten var ett mycket uppskattat inslag i sommarBorgholm, torget fylldes snabbt av åhörare.
Musikstyckena var varierande och spelglädjen och samspelet med dirigenten härligt att se och höra.
Gotländsk sommarnatt som final var en riktig rysare. Oerhört vackert.

1 kommentar:

  1. Tack för ett fantastiskt mottagande på Öland.Vilken glädje, vilken värme. En magisk kväll i slottsruinen, är fortfarande lyrisk av den vackra musiken, den duktiga kören och de fantastiska operasångarna. Håller tummarna för ett fortsatt samarbete och då med konserter här på Gotland också. Än en gång TACk. Hälsningar/ Lilian och Gotlandsmusiken.

    SvaraRadera