torsdag 2 juli 2009

Nytt samrådsmöte gällande fördjupad översiktsplan Rälla-Stora Rör

Kommunstyrelsen har fått 58 exakt likadana brev från Rälla-Stora Rörsbor där man skriver att man vill få ha ett möte för att "ställa frågor till politikerna, utan tjänstemän och kommunala chefer,för att få ta del av era åsikter och ställningstaganden när det gäller utbyggnaden i Rällaskogen".

Nu är det ju så att det inte finns några färdiga politiska ställningstaganden i denna fråga, då vore det ju ingen idé alls att ha den demokratiska processen som är det nu pågående samrådet, inkomna yttranden, bearbetning, beslut om utställning, inkomna yttranden, bearbetning, beslut i kommunstyrelse och beslut i kommunfullmäktige.

För att dock tillmötesgå brevskrivarna något och även de som anser att kallelsen var för sen eller att mötet den 25/5 var för tidigt på sommaren så bjuder Borgholms kommun in till ett nytt samrådsmöte.
Tyvärr var Klockaregården i Högsrum upptagen så det blir istället Rälla Sporthall. Mötet blir den 3/8 kl 19.
Då kommer en kortversion av förslaget till fördjupad översiktsplan att föredras av tjänstemän. Politiker från kommunstyrelse och miljö o byggnadsnämnd kommer att finnas på plats även på detta möte.

2 kommentarer:

  1. Ganska självklart eller hur när man tänker lite längre, att ha ett möte med framförhållning så även de sommarboende (dvs de mest troliga framtida potentiella skattebetalarna) och andra skall kunna ta del av informationen. För min egen del också uttrycka min oro och vanmakt över denna exploaterings som verkara sakna all sedvanlig konsekvensanalys och djup.
    Kanske måste jag också påpeka att jag inte tillhör dem du raljerar över i ditt blogg inlägg ( 58 identiska brev...). Vi är många som tar detta på stort allvar och har funderingar kring hur detta sköts. Det vore klädsamt med samma allvar från kommunens represen-tanter.
    Med vänlig hälsning
    Cecilia Grahn, Limhamn
    Sommarboende i Rälla

    SvaraRadera
  2. Hej Cecilia. Du får nog läsa min text en gång till om du tror att jag raljerar med någon som du skriver. Faktum är att vi har fått 58 exakt likadana brev med undantag av namnunderskriften, av respekt för dem och för er som inte var på Öland i maj( vi har ju tidigare haft sommarmöten) håller vi detta möte i början på augusti. Det blir inte ett nytt formellt samrådsmöte utan mer av information och dialogmöte. Tro inte annat än att vi i kommunen tar denna fråga på högsta allvar. Vi vill ha en dialog och hitta lösningar som kan accepteras av så många som möjligt.

    SvaraRadera