onsdag 8 september 2010

Byxelkrok



Var en sväng runt norra Öland nyligen och tittade bl.a på hamnen i Byxelkrok.
Den reparation av mittenpiren som gjordes inför denna sommar har fungerat mycket bra enligt hamnkapten Kenneth Nicklasson men det behövs många fler platser för båtar. Byxelkroks hamn är en av de mest uppskattade i hela Östersjön och i kommunen vill vi gärna fortsätta denna möjlighet till utveckling och fler arbetstillfällen på norra Öland genom att bygga ut hamnen och därmed anlägga en marina. Det finns redan nu önskemål om att få ställa upp båtar för åretruntförvaring. Jag har varit på semesterresor vid några av bl a de tyska Östersjömarinorna och det är då lätt att förstå vilken potential det innebär för norra Öland att ha en liknande verksamhet.
Trist däremot att så många av de sjöbodar som används för försäljning "glömt" ta bort sina lysande gula neonskyltar nu när de stängt för säsongen. T.o.m reaskyltar i papper hänger kvar på en del bodar. Bedrövligt. Konstaterar också att nu när det inte är så mycket folk är det lättare att se att en del sjöbodar byggts ut på ett kreativt sätt, marken för sjöboden arrenderas av kommunen så vi har en del att göra.
Höstens investering i Byxelkroks hamn blir färjeläget,även den plats som används av lastbilar när fisken lossas. Förstärkningar och nya spontningar kommer att göras.Ett mycket bra arbete i Byxelkrok har gjorts av folkrörelserådet Hela Sverige skall leva i samarbete med Ölands Näringslivskontor och vi väntar med spänning i kommunen på resultatet av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar