onsdag 15 september 2010

Centerpartiets mål-Borgholm bästa företagsklimatet i Kalmar län

Företagsklimatet i en kommun är beroende av gott samarbete mellan företagare och kommun, i Svenskt Näringslivs rankning finns också ett antal andra parametrar som kanske inte är lika lätta att uppfylla men nog så viktiga att arbeta vidare med.
Sveriges kommuner o landsting har startat ett jämförelseprojekt mellan landets kommuner. Ölands Näringslivskontor fick igår av styrelsen i kommunalförbundet uppdraget att undersöka kostnaderna och möjligheterna för oss i Borgholms och Mörbylånga kommun att delta i den undersökningen.
Jag saknar de sockenträffar vi hade tidigare, men när vi pratade om det i våras insåg vi olämpligheten av att dra igång dem under ett valår....
I Centerpartiet har vi ett tydligt mål Borgholms kommun skall ha det bästa företagsklimatet i Kalmar län!
Det är i de små och medelstora företagen som utvecklingsmöjligheterna för framtiden i vår kommun finns och det är mycket viktigt att vi i kommunen lever upp till den service och kan ge de svar som ligger inom vårt ansvarsområde.
Framtid Borgholm är ett bra exempel på samarbete som pågår mellan kommun o näringsliv,våra regelbundna dialogmöten med LRF ett annat exempel.

Strategin som antogs i juni för Ölands Näringslivskontor arbetades fram av en styrgrupp på drygt 20 personer med en majoritet av öländska företagare och med Ölands Banks VD som ordförande.
Strategin har namnet Tillväxt genom samverkan i världsklass och har tre fokusområden: Kreativitet, kommunikation och kompetens.
Utgångspunkten för allt näringslivsarbete är de befintliga företagen.
Det kvinnliga nätverket som startade upp i Borgholms kommun för några år sedan har nu mer än 300 medlemmar över hela ön.
Nätverket UngÖ som startade i somras för ungdomar intresserade av företagande på Öland bygger ett kontaktnät som växer och finns bl a på facebook.
Vi ser nu hur allt fler företagare vågar investera stora pengar för ökad tillväxt och fler arbetstillfällen i Borgholms kommun.
I kommunen kan vi bli bättre på flera områden bl a detaljplanearbetet,för att kunna ge snabb ebsked om bygglov. Därför arbetar vi för fullt med fördjupat översiktsplanearbete som ger markanvändningsmöjligheter för de närmaste 15-20 åren.

Vi i Centerpartiet vet också att det finns lokala företag som gärna vill vara med i större utsträckning i den vardagliga kommunala verksamheten likväl som att det finns personal som gärna vill starta eget företag,själva eller tillsammans med andra.
Centerpartiet i Borgholms kommun kommer att arbeta hårt för att Borgholms kommun skall nå det bästa företagsklimatet i Kalmar län.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar