onsdag 15 september 2010

Centerpolitik ger nya program på Ölands Gymnasium

Ordförande i Kalmarsunds Gymnasieförbund Anders Andersson (c)och jag pratade i måndags om utvecklingen på Ölands Gymnasium. När Anders blev ordförande i Gymnasieförbundet kunde vi äntligen få en majoritet för att bygga Ölands Gymnasium som då invigdes av Carl-Jan Granqvist. Eleverna som gått denna utbildning har varit mycket nöjda då den praktiska delen är förlagd till Halltorps Gästgiveri. Det känns mycket bra att det är Helene&Jörgen som nu fortsätter Lasse o Josefs samarbete med vårt hotell o resturangprogram.
Alliansregeringens gymnasiereform och gymnasieförbundets beslut gör det nu möjligt att starta ytterligare en utbildning hösten 2011 då hotell o turism renodlas från restaurang o livsmedelsprogrammet. Vi räknar med att hitta goda samarbetspartners i näringslivet även inom hotell o turismprogrammet. Öland är naturligtvis en av de bästa platserna i Sverige för just denna utbildning.
Ölands Gymnasiums rektor Christina har just lämnat in de yrkeshögskoleutbildningar vi valt att ansöka om, den ena på två terminer inom byggnadsvård och den andra inom en revenue managerutbildning med fokus på besöknäringen innehållande tre terminer ekonomi,ledarskap och marknadsföring.
Vi vill också kunna få igång lärlingsutbildningar inom hantverksyrken, gärna med den teoretiska delen av utbildningen förlagd till Åkerboskolan.
Centerpolitik och Alliansledning i gymnasieförbundet har visat på vikten och möjligheten av att decentralisera utbildningar. Ölands gymnasium lockar nu elever från hela sydostregionen och även andra delar av landet. En liknande succé finns inom gymnasieförbundet i Torsås med programmen Stage for you och Styling även de i samarbete med näringslivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar