söndag 12 september 2010

Intressant Kungsgårdsvandring

Det är alltid roligt att lyssna till människor som Christina Erlandsson o Jim Rudolfsson som kan så mycket och berättar så målande om historien runt Borgholms stad.
Dagens Kungsgårdsvandring var mycket välbesökt och jag passade på att fråga Christina som är skogsvaktare i Slottsskogen till yrket hur det egentligen står till med träden i Kungsgårdallén, är så många almar så dåliga som det påstås av Trafikverket och Länsstyrelsen? Jag skall höra om kommunstyrelsen kan tänka sig att låta en oberoende trädexpert ta prover på träden. Att fälla så många almar kommer att ge en mycket tråkig vy under många år vid infarten till Borgholm.

Jag hoppas också ha kunnat klargöra lite av det utredningsarbete i form av fördjupad översiktsplan som pågår runt möjligheten för Borgholms Stad att växa de närmaste 25-30 åren och att inget parti vill ha en ringväg runt Borgholm! Förhoppningsvis får vi efter dagens vandring in tips och ideer från de som var med på hur det kulturmärkta Vasa-huset och byggnaderna intill det skall kunna användas på ett sätt som passar in i kulturmiljön och framtiden. Samt hur man löser trafikfrågan mellan Vasahuset och Borgholms Slott- Sollidens Slott.
Tack till Borgholms Kulturminnesförening som anordnade vandringen!! Jag ser fram emot tiden kring den 8/5 år 2011 då det blir en ny Kungsgårdsvandring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar