onsdag 29 september 2010

Gyllene Pumpan till Tomas o Eva Isaksson i Kårehamn



Stort GRATTIS till Tomas och Eva Isaksson i Kårehamn som är årets vinnare av det fina skördefestpriset Gyllene Pumpan! Jag hade tillsammans med Näringslivschef Anders Nyholm glädjen att vara med när priset utdelades av juryns Sven Ekberg.
I helgen är Kårehamn som vanligt fyllt av Skördefestaktiviteter, på fredagskvällen går det varje timme från kl 18 buss direkt mellan Borgholm och Kårehamn.
Från att ha varit en hamn där fisket alltmer minskat i betydelse så har det blivit en härligt levande miljö och mötesplats sedan Tomas och Evas fiskbutik och restaurang startade för fem år sedan.
Här nedan följer juryns motivering:

Juryns motivering:

För fem år sedan övertog Tomas Isaksson fiskaffären i Kårehamn och startade företaget Ölands Havskök. Ett år senare utökades verksamheten med en fisk- och delikatessbutik i Ölands Köpstad. Med stort engagemang, entreprenörskap, skicklighet och kreativitet har Tomas på kort tid utvecklat företaget och breddat sortimentet med ett rikt utbud av egentillverkade fisk- och skaldjursrätter Kårehamn har, tack vare Tomas, fått nytt liv och Ölands Havskök är i dag ett omtyckt och populärt kulinariskt resmål inte bara för ölänningar utan också för fastlänningar och turister.

Tomas Isaksson är dessutom en kreativ dekoratör och i den yrkesrollen gjort stora och framgångsrika marknadsföringsinsatser för "Det goda Öland" på bl a mat- och turistmässor runt om i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar