onsdag 15 september 2010

Sverige vore fattigt utan invandrare

Nedanstående text är en kopia från facebookgruppen "Inga invandrare?". En aktivitet som jag kommer att delta i. Sverige vore fattigt utan invandrare, konsten att tillverka glas är ett av många hantverk som vi genom åren lärt oss av invandrare. Mc Donalds, pizza , kebab, spagetti är exempel som vi nu ser som en självklar del av svensk mat men som naturligtvis har sitt ursprung från invandrare. Många svenskar (mina och kanske även dina släktingar) har genom åren valt att flytta till andra länder för att söka sin framtid där, många av dem som kommer till Sverige har än värre, tvingats fly från krig och förtryck. Alliansregeringens integrationspolitik kan och kommer att motverka den segregering som de senaste åren skett i det svenska samhället. Vi behöver alla goda krafter, vi behöver mångfald och kompetens, vi behöver fler invånare runt om i hela landet. Den förra socialdemokratiska regeringen misslyckades med integrationspolitiken och vi ser nu effekterna av det. Jag kommer att delta på manifestationen imorgon kl 14. Gör gärna det du också och jobba igen de 5 minuterna på lunchrasten istället som det föreslås här.

"Det finns mörka krafter som vill skrämma oss för invandrare. Låt oss upplysa dem om allt positivt invandrare gör för Sverige, och hur vårt vackra land skulle vara med "inga invandrare".

På torsdag kl 14.00 lägger vi med invandrarbakgrund ner jobbet i 5 min för att få alla att inse hur betydelsefulla vi är och hur mycket sämre samhälle...t skulle vara utan oss.

Helst vill vi att man stannar till en hel timme, men det är svårt för många, och om man inte kan ens 5 minuter, så räcker det med 30 sekunder, en busschaufför som stannar till och upplyser sina passagerare att de inte skulle komma hem utan honom, eller en läkare som under hela dagen berättar för sina patienter om vår aktion.

Alla kan hjälpa till och behövs. "Svenskar" kan sprida detta budskap och hjälpa till på det sätt som man känner. Vi definierar inte "invandrare", utan alla som känner att de vill delta gör det. Vi är alla svenskar, och ska inte delas upp, men detta är viktigt för aktionen, så att vi påvisar insatsen som invandrare gör.

Dessa 5 minuter eller den tid man nu vill lägga ner kan sedan jobbas över, eller tas från en rast, så att ingen kan säga att vi gör det för att slippa
jobba. Tala gärna om detta för era arbetsgivare, så ska det nog vara helt ok.

Vi hoppas att så många som möjlig kan delta, det behövs att alla bjuder in alla sina vänner, så att detta får spridning.

Prata med era vänner, rösta, och engagera er. På måndag kan det vara för sent.

Vi är alla ett och samma folk. Kärlek!
/Damon Rasti, Projektet "Inga invandrare"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar