onsdag 13 maj 2009

den lilla kommunens charm

Ibland händer det extra roliga grejer och så även idag. Jag fick besök i eftermiddag av två killar från klass 7 B på Slottsskolan. Bägge med skateboard och inlines som stort intresse.
Slottsskolans fritidsledare har tillsammans med ungdomarna byggt en skateramp under påskveckan. Tyvärr fick rampen en kanske lite olämplig placering och den är nu flyttad. Skateungdomarna har å andra sidan också tröttnat på att alla klagar på dem när de åker skateboard på stan och de bestämde sig därför för att gå till stadshuset och prata med kommunalrådet.

Det är lite häftigt med den närhet som råder i den lilla kommunen.

Killarna vid namn Jesper och Willy har nu efter en stunds samtal skrivit sitt första medborgarförslag av vilket det framgår att de vill ha möjlighet att åka skateboard någonstans inomhus där varken snö eller regn förstör skateboarbanorna och där heller ingen blir störd.
De vet att vi som alla andra kommuner har bekymmer med ekonomin just nu men gärna försöker hitta möjligheter till en lokal för dem men att det behöver finnas möjlig tillsyn av vuxna också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar