torsdag 28 maj 2009

En spännande vecka i arbetet med utveckling och kultur

Så här långt har det varit en fartfylld vecka med flera möten runt om i länet.
Vi i ledningen för arbetet med utvecklingsstrategi med fokus på kultur-tillväxt och attraktion har varit på ett mycket intressant kommunmöte i Högsbys vackra kommunhus idag. I måndags träffade vi cheferna och ordförandena för länets kulturinstitutioner, i tisdags hade vi möte med styrgruppens representanter och besökte då också fyra av länsinistitutionerna. I onsdags var vi på det möte som Eddie Forsman som vice ordf i Regionförbundet ledde med studieförbunden och kommunerna och därefter på Riksteatern.

Det är intressant och roligt att få denna möjlighet att lära mer om hur man arbetar i andra kommuner. När vi pratar kultur så pratar vi om kulturen i form av det mesta från bygdegårdar, hembygdsföreningar,matkultur, konst,dvs såväl ideella föreningar som små och stora företag. Ölands Skördefest är ett härligt exempel att lyfta fram som bevis på hur kultur kan bidra till ekonomisk utveckling och ökad attraktionskraft för såväl boende som besökare.

Det är spännande att se hur länets kulturinstitutioner samarbetar allt starkare för att få ut mesta möjliga glädje och nytta för sina pengar. Detta till glädje såväl för den breda allmänheten av boende och besökare i länet som för utvecklingen av spetskulturen i vårt län. Vi lyfter vid dessa möten också gärna frågan om kommande regionförstoring, sannolikt redan år 2014, och konstaterar att även här råder ett starkt regionalt samarbete där kulturen sannolikt ligger steget före det mesta inför kommande regionbildning.


Kvällarna har ägnats åt kontorsarbete och läget är hyggligt ifatt, men det skall erkännas att det tog ett bra tag innan Ulrika i Istad lyckades mjuka upp mina axlar under gårdagskvällens ryggmassage. Sannolikt självförvållat eftersom jag ägnade större delen av den gångna helgen åt att måla källartaken i Grönskåra, men bra blev det och massagen var skön :)

Ikväll är det länsmöte gällande arbetsmarknadssituationen m.m under ledning av regeringens utsedda samordnare landshövdingen och regionförbundsordföranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar