tisdag 5 maj 2009

Tack till majblommekommittéerna och LIONS !

Det är lite synd att majblommekommitteerna inte marknadsför sig mer inför årets försäljning av majblommor. Jag tror inte att det är så många som vet att det mesta av pengarna från majblommeförsäljningen återgår till barn och ungdomar i den egna hemkommunen. Säkert skulle försäljningen kunna gå ännu bättre om fler visste.
När jag var socialnämndsordförande i början av 2000-talet så hade vi ganska ofta kontkat med majblommekommitteerna. Det händer från gång till annan att lagstiftningen inte gör det möjligt fullt ut för kommunernas socialförvaltning att hjälpa barn och ungdomar i familjer med sämre ställd ekonomi till likvärdiga skolavslutningskläder, kalas,presenter, konfirmationer eller utflykter som barn och ungdomar i familjer med mer normala inkomster kan göra. Det är det där lilla extra som kan vara fullständigt avgörande för det enskilda barnets syn på sin omgivning och utveckling för framtiden. Möjligheten att känna att man åtminstone ibland har samma villkor som alla andra.

Att LIONs är välkända som hjälporganisation både lokalt och internationellt råder det ingen tvekan om men likväl förtjänas det verkligen att lyftas fram.
Tack vare LIONs intäkter från marknadsplatsen i Borgholm och Majblommekommitteerna i kommunen har alla högstadieelever i Borgholms kommun möjlighet att åka till Liseberg på lördag för endast 50 kronor.
I samarbete med socialförvaltningen täcks kostnaden fören del av ungdomarna för hela besöket inklusive åkband m.m av majblommekommitten och LIONs. På lördag åker alltså hela 130 elever från högstadieskolorna i Borgholms kommun tillsammans med ett 10-tal ledare från fritidsgårdar och tillsammans med fältsekreterare Anette Axelsson på dagsutflykt till Göteborg för heldag på Liseberg. Det känns härligt att alla ungdomar har samma möjlighet att följa med och vi håller alla tummarna för att solen och de vackra vädret håller i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar