lördag 9 maj 2009

Högt i tak på Centerstämma

Klockan halv ett inatt hade vi i kommittén Kultur för Tillväxt fått igenom partistyrelsens förslag med våra ändringsförslag i stämman. Förutom det jag skrev om tidigare så innehöll även besluten bl.a. att arbeta för att företag skall ha avdragsrätt vid förstahandsinköp av konst, utbildning i entreprenörskap som en del av konstnärliga utbildningar vid högskola och folkhögskola, att systemet med presstöd skall fortsätta, att public service efter livlig debatt behålls med säkerställt politiskt och kommersiellt oberoende, att spelmarknaden som också debatterades livligt ses över gällande regleringen i syfte att tillåta fler aktörer men samtidigt säkra såväl återbäringen till samhället och folkrörelserna som konsumentskydd och vård av spelmissbrukare.
I morse debatterades migration, asyl och integration med frågor som förbättrad introduktion, barnperspektiv, motverka diskriminering m.m.
Under stämman har Ordförande i de handikappades Riksförbund framfört handikappförbundets tack till Centerpartiet för att vi beslutat att otillgänglighet för handikappade är att betrakta som diskriminering.
Generalsekreteraren i Rädda Barnen har framfört ett tack för att vi beslutat att papperslösa barn (och vuxna) skall ha samma rätt som alla andra till svensk sjukvård.
Här händer mycket hela tiden och det finns nog inte ett enda politikområde som inte är berört alls under denna stämma. Debatterna är spänstiga och stundtals riktigt heta. Det är roligt och högt till tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar