måndag 11 maj 2009

Dubbla stående ovationer till Maud Olofsson

Idag är sista dagen på Centerstämman i Örebro. Centerpartister fyllda av energi efter de gångna dagarnas spänstiga politiska debatt är än en gång tidigt på plats i stämmolokalen.
Av flera dygn med bara 3-4 timmars sömn
märks inte ett spår.
Vid morgonens val av partistyrelse var stämningen fantastiskt härlig i stämmolokalen. Maud Olofsson fick återigen under dessa dagar stående ovationer vid omvalet till partiledare. Denna gång dubbelt upp, nämligen såväl på vägen upp till scenen som efter sitt korta tacktal.
Det finns ju några känsliga Centerfrågor som präglat delar av debatterna på stämman. Kärnkraftfrågan och FRA är de mest påtagliga.

Under stämman har mängder av argument för ändrat ställningstagande i dessa frågor framförts. Argument som tillstyrkt partistyrelsens ställningstagande har framförts från många andra bland de drygt 500 stämmoombuden. Bägge sidor med stor respekt för den andres åsikter men med helt motsatt egen uppfattning. Stämman har bekräftat att Maud och partiledningen tagit de rätta besluten i dessa och många andra extra svåra frågor. Den höga stämningen som rådde på gårdagskvällens partibankett för 900 Centerpartister med gäster förstärkte också känslan av att det råder ingen tvekan om att stämman läkt ihop och laddat om partiet inför kommande valrörelser.
Själv undrar jag vems fötter jag har idag...jag är nämligen helt säker på att de fotriktiga skorna i storlek 35 är mina...:)
Hade alldeles underbart roligt på banketten. Dansanta Centerpartister finns det gott om såväl bland ombuden från Kalmar och övriga distrikt som bland personal, riksdagsledamöter och statsråd. Efter flera timmars blandning av discomusik och framförallt fartfyllda bugglåtar så är det klart att fötterna har sina skäl att protestera idag...Men kul var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar