söndag 3 maj 2009

Full fart i sommarbokningen på Öland

Var på möte häromkvällen med företrädarna för Vision Öland ,dvs företagarna som nu äger 91% av aktierna i Ölands Turist AB. Det är ett rejält ansvar och åtagande för marknadsföringen av Öland som de tagit på sig. Desto roligare att se att det går riktigt bra och att de jobbar för fullt för atthitta formerna för fler delägare bland företagen på Öland. Det känns helt rätt och skönt att det efter många turer under de sista åren är klarlagt att företagen står för marknadsföringen av Öland och kommunerna står enligt den genomförda upphandlingen för kostnaderna för turistinformationsverksamheten.
Det kändes riktigt bra att höra VD Gustaf Öholm berätta om nyheterna i www.visitse.se och www.olandsturist.se med upplevelseplaneraren. Precis det internetverktyg som jag förgäves letade efter när jag ifjol planerade makens femtioårsfirande i Tyskland hemifrån.
Att kunna sitta hemma och i lugn och ro köpa biljetter till konserter på Borgholms Slott (alltifrån Robert Gustavsson med Lasse Stefanz till Augustina, och Jojje eller Thomas Ledin eller Takida eller Föreningen Ölandsoperan www.borgholmsslott.se
) eller teatern Svensson,Svensson i Kalmar och liknande. Att i god tid och på en och samma websida kunna planera den tid under semestern man vill ha planerad för att på så sätt veta att man har möjlighet att se eller göra det som känns viktigt för den egna familjen. Suveränt bra.
Dessutom har bokningen på Öland inför sommaren ökat med hela 30 % jämfört med samma tid förra året. Den låga kronkursen bidrar såklart till att bokningen av besökare från andra länder har ökat än mer. Hela 35% bättre jämfört med samma tid år 2008!!!
Vår egen öländska nationaldag , dvs Kronprinsessan Victorias födelsedag som arrangeras av IFK Borgholm och Kay Wieståhl kommer tveklöst att i år vara under en vecka då Öland är fullbokat.
Kronprinsessans och Daniels förlovning bidrar naturligtvis till ökat intresse men med artister som exempelvis Malena Ernman, Måns Zelmerlöv och Jill Johnsson så kan det bara bli riktigt bra! Se mer på www.victoriadagen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar