torsdag 11 juni 2009

Bra möte på Ekerum igårkväll.

Många frågor om planerna för Ekerum Golf & Resorts framtid lyftes på ett stormöte i Högsrum nyligen. Jag uppskattar att ägarna till Ekerum ställde upp igårkväll på det möte jag föreslog för att besvara frågor och presentera sina tankegångar för framtiden.

Det var ett möte i höstas då Ulf Eklöf och referensgruppen med företrädare för föreningarna i Rälla-Stora Rör träffades här i Borgholms tillfälliga kommunledningskontorslokaler. Sedan dess har det ju varit en del turbulens och en del grava misstolkningar runt en av regionens största investeringar i besöksnäringen.
Det kändes därför mycket bra att igårkväll fick såväl företrädare för kommunledning och miljö o byggnadsledning som referensgruppen möjlighet att träffa ägarna för att höra hur planerna går framåt inne på själva Ekerumområdet.

När man hör Ulf och Bobo Eklöf samt Mats Paulsson prata om sina planer så råder det ingen tvekan om att engagemanget för Ölands natur och kultur och Ekerums möjligheter är ärligt och äkta. Kunskaperna runt de behov som finns för att lyckas i inevesteringar av denna storlek finns utan tvekan också, inte minst hos Ekerums VD Martin Sahlberg.
Vi fyra politiker och två tjänstemän från kommunen fick under kvällen möjlighet att fylla på våra kunskaper gällande utvecklingen på Ekerum, jag hoppas och tror att de inbjudna företäradarna för referensgruppen också kände att de fick svar på de frågor de ställt tidigare gällande Ekerum utvecklingen.

Det var omöjligt att inte komma in på samtal om de förelsagna områdena i nedre delen av Rällaskogen som är de enda områden som ägs av Ekerum Golf &Resort av de nya föreslagna bostadsområdena i Rälla skogen.
Det var en aningen högljudd men bra diskussion där parterna lyssnade på varann, konstaterade att de har olika åsikter och att denna del som handlar om fördjupat översiktplanearbete är en annan och fortsatt process än arbetet inne på Ekerum Golf & Resort.
Jag hoppas och tror att kvällen uppnådde sitt huvudsyfte nämligen svar på de frågor som finns runt planerna på utveckling av Ekerum Golf & Resort av dem som kan ge dem, nämligen ägarna själva. Jag uppskattar att vi fick den möjligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar