onsdag 10 juni 2009

Kommunstyrelsen i Borgholm igår...


Det är en klart trevlig och engagerad kommunstyrelse vi har här i Borgholms kommun. Gårdagens sammanträde förnekade sig inte, allvarliga beslut varvades med glada skratt tvärsöver partigränserna.
Folkomröstningsresultatet i frågan om Öland en kommun? kan ha förvånat en del, men kommunstyrelsen konstaterade att så var det med det. Nu gäller det att vi gör det bästa vi kan av vår egen kommun och att vi fortsätter hjälpas åt eller samarbeta med andra kommuner när så behövs.
En arbetsgrupp kommer att tillsättas bestående av företrädare från samtliga partier för att se över hur den politiska organisationen skall se ut mandatperioden 2010-2014.
När vi sparar på så mycket annat måste vi naturligtvis spara även på politiken, trots att vi redan har låga kostnader jämfört med riket i övrigt.

Kommunstyrelsen diskuterade också bl. a våra framsynta och tidiga investeringar i Mörbylånga kommun via Borgholm Energi AB nämligen åtta av vindkraftverken i Kastlösa som numera genererar en årlig vinst till Borgholm Energi AB. Frågan om hur skattebetalarna skulle kunna få större glädje av dessa och andra investeringar diskuterades också och en mindre arbetsgrupp bestående av företrädare för c,m och s tillsattes.
Vision 2014 för Borgholms kommun lyftes och det uppmanades till engagemang i frågan. som det ser ut nu kan vi höja ribban och stärka målen ytterligare inför år 2015,2016 osv. Det kommer att bli en stor utmaning,men riktigt intressant och roligt i samarbetet med övriga partier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar