tisdag 16 juni 2009

Plangrupp,ÖKF.Kommunkrets= måndagens möten

Måndagsmorgonen började med plangrupp dvs miljö o bygg och kommunstyrelsens arbetutskott som cirka en gång i månaden tillsammans diskuterar några av alla de ärenden som är på gång i kommunen.Detaljplanerna för Böda Sand och för Löttorp Centrum är nu ute på utställning. Den som vill ta del av dem hittar dem på kommunens hemsida under rubriken AKTUELLT. Där finns också samrådshandlingar gällande marken ovanför bostadsområdet Karlshöjd kallad Kolstad 39:32 och materialet till den samrådet runt den fördjupade översiktsplanen för Rälla-Stora Rör. Man kan också komma till dessa handlingar genom att klicka sig in via rubriken miljö o bygg och vidare till planering.
Alla handlingar finns också på biblioteken i Löttorp och i Borgholm.

Ölands Kommunalförbunds arbetsutskott hade möte på brandstationen i Färjestaden. Det var himla skönt att se min kollega i Mörbylånga kommun igen efter ganska lång frånvaro. Konstaterar att han på kort tid börjat närma sig den kroppsbyggnad han tidigare hade som fotbollsspelare i Kalmar FF och konstaterar därmed även att det är "bra att ha lite att ta av" när det väl behövs. Vår säkerhetsingenjör presenterade en utredning av olyckan med damen som körde i hamnbassängen för ett tag sedan, det är otroligt att damen klarade sig efter drygt en kvart i 12-gradigt vatten. Vi diskuterar också hur vi inom räddningstjänsten Öland skulle kunna ha dykmöjligheter tillgängliga även i hamnar som ligger längre bort från Kalmar än Färjestaden. Det är en mycket kostsam insats att hålla en dykarstyrka, även i Kalmar ifrågasattes denna för något år sedan.


Måndagen avslutades med möte i Centerpartiets kommunkretsstyrelse här i Borgholms kommun. Det är många frågor att arbeta med nu inom partiorganisationerna. Redan till hösten börjar nomineringarna till 2010 års val i riksdag, kommun och landsting.
Det vore himla kul med än fler människor i alla åldrar som engagerar sig för utvecklingen i vår kommun och då förstås helst inom Centerpartiet.. :-) Välkomna att höra av er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar