tisdag 23 juni 2009

Solsken i Smålandsskogen :-)

Är på rymmen från ön. Passade på att njuta några dagar i Smålandsskogen mellan möten i uppdraget med strategin för utveckling med fokus på kultur och tillväxt för Kalmar län. Var ute i söndags o körde runt lite på vackra, slingriga småländska vägar, det är så spännande och annorlunda natur här. Igår var jag tillsammans med Maria och Claes på Länsstyrelsen och sedan hos Kalmar kommun för att diskutera utveckling o kultur.
Det är ett spännande uppdrag där man hela tiden lär sig nya saker och det är ofta svårt att avgränsa uppdraget tydligt. Länsstyrelsens del är ju mestadels kulturmiljön, men det finns så många andra närliggande frågor som hänger samman.

Kalmar kommun är mycket långt på gång i sitt arbete. Här finns en styrgrupp utsedd där högsta kommunledningen ingår och en gemensam arbetsdag för företrädare från kommunens olika verksamheter kommer att äga rum i slutet av augusti. Just Kalmar är så viktig som motor för hela regionen. Här finns så många goda förutsättningar och det görs nu flera spännande nysatsningar.

I eftermiddag skall jag upp till Virserumsdagarna men på morgonen tog jag en tidig morgonpromenad runt Kösebogöl och skall nu ut och njuta av solen en stund till. Härligt:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar