lördag 27 juni 2009

Möte med Gotlands kommun- och regionledning

Visby-rosornas stad är fantastiskt vackert och nu dessutom lite extra fint inför Almedalsveckan. Vid ett så kort besök som Sune ,Eddie och jag gjorde hinner man inte så mycket men en snabb promenad i De Badande Vänners Botaniska Park är bara ett måste.


Gotlands kommun måste ha lagt en hel del pengar på den fina nya strandpromenaden från Visby Strand och norrut. Strandpromenaden är asfalterad, den är belyst med små punkter som ligger som små kuddar utmed den bitvis höga kanten närmast vattnet. Mycket vackert.

Vi pratade gemensamma möjliga utvecklingsfrågor med Gotlands kommun och Regionledning.

Vi har ju länge samarbetat mellan de sju stora öarna runt Östersjömiljön i Baltic seven (B7). Våra respektive Agenda 21 grupper har också diskuterat möjliga samarbeten. Vårt gemensamma marknadsföringsprojekt av färjetrafiken har haft stor genomslagskraft. Arbetet har skett via www.olandsturist.se och www.destinationgotland.se . Vi hoppas nu på en rejäl ökning av färjeresenärer mellan Öland och Gotland sommaren 2009 så att färjan kan bli kvar långsiktigt.
Opera på Borgholms Slott den 13/7 är också ett samarbete mellan föreningen Opera på Öland och Gotlandsmusiken.
Viktigt för både Öland och Gotland är besöksnäringsfrågor samt miljö och hälsofrågor. Här är en förbättring av gång o cykelvägar naturligt och självklart och en god möjlighet för ökad cykelpendling till arbete men framförallt för gemensam marknadsföring av naturupplevelser på vackra cykelvägar på Öland o Gotland ut mot Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar