måndag 29 juni 2009

Demokrati eller försök till minoritetsstyre ?

Rubriken är en fråga som vi i Borgholms kommun haft anledning att ställa oss många gånger då en känd missnöjespolitiker drivit saker och ting till sin spets. Särskilt i alla de fall han så uppenbart förlorat en fråga i demokratisk votering med exempelvis siffrorna 46-2-1. Kunskapen om kommunallagen är hög i kommunen och det var skönt att de senaste fem överklagandena bemöttes med fem avslag av Länsrätten. Särskilt som missnöjespolitikern sedan sista december är självutnämnd som vikarierande kommunalråd och undertecknar sina överklaganden (liksom sina egna positiva yttranden till sina egna överklaganden på papper med kommunens logotype) med den titeln.
Det är lätt att se att denne missnöjespolitiker arbetar nära tillsammans med Rällaskogens Vänners nya ledning. Synd att den förre ordföranden för Rällaskogens Vänner avgick så hastigt. Han ville verkligen försöka att föra en seriös och ärlig dialog och driva frågan fram till möjliga lösningar.

Tyvärr undergräver den nya ordföranden alla möjligheter och försök till dialog. Skriver insändare där viktiga bitar glöms, t.ex att många valde att gå hem när missnöjespolitikern spårade ur, mina uttalanden analyseras och förvrängs men värst av allt är att på http://rallaskogen.blogspot.com/ hänvisar ordföranden i den ideella föreningen till en YouTubefilm som är kränkande mot demokratin men framförallt kränkande mot ägarna av den aktuella marken. Det ökar inte samarbetsmöjligheterna och inte heller tilltron till föreningen Rällaskogens Vänners ledning.

Jag har fört en dialog med flera ledamöter i kommunstyrelsen idag, samtliga är mycket upprörda. Vi välkomnar dialoger med Rälla/Stora Rörs borna, Vi försöker hitta förslag som tillgodoser så många individer som möjligt men framförallt tillgodoser utvecklingsmöjligheterna av vårt öländska landskap. Detta såväl gällande natur och kultur som gällande arbetstillfällen och fritid. Det fördjupade översiktsplanearbetet sträcker sig över de närmaste 25-30 åren.

För att minska intrånget i Rällaskogen har kommunen bl a bytt markområdet med två små stugor på intill minneslunden mot en kommunal tomt utanför skogen. Stugorna skall flyttas bort från skogen.

Att en ordförande i en ideell förening som vill föra en dialog med kommunen nedlåter sig till att hänvisa till en film som är en skräckproduktion. Där samma leveranssedel på timmer visas 3 gånger och samma virkeshögar flera gånger från olika håll för att förstärka effekten. Virkeshögar som f.ö är avverkade i samråd med skogsstyrelsen, som överensstämmer med den av skogsstyrelsens fastställda skötselplanen för skogen och där stora delar av det som nu är avverkat kommer att återplanteras enligt samma skötselplan. Detta kombinerat med gorillor, dödskallar och gnisslande musik. Filmen är ett kränkande lågvattenmärke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar