fredag 5 juni 2009

Varför piratpartiet???

Gårdagens valresultat i Nederländerna visade att extremhögern med PVV-Frihetspartiets ledare Geert Wilders blev de stora vinnarna och näst största parti.
Det behövs starka motvikter i mittenpartierna till högerkrafterna. Jag vill inte ha ett högerextremt Europa,jag vill heller inte ha ett socialistiskt Europa.

Jag och Centerpartiet vill att Europa utvecklas till ett företagsamt, fritt och öppet Europa som är en global ledare i miljö och klimatarbetet.

Om du tänkt rösta på Piratpartiet så vill jag uppmärksamma dig på att de bara har en enda fråga, samma fråga som så många andra partier i grunden numera delar men i andra partier får du en helhetspolitik som har en värdegrund att stå på.

Den yngsta svenska kandidaten till Europaparlamentet är Centerpartiets Marie Wickberg. Hon går aningen längre än Centerpartiets politik där vi alla står för ett fritt och öppet internet.
Marie vill slänga både IPRED och FRA-lagen i papperskorgen.
Mer om Marie kan du läsa här: http://www.centerpartiet.se/Var-politik/Europaparlamentsval/Kandidater/Marie-Wickberg/

Ur Maries blogg på:
http://wickberg.blogspot.com/
har jag klippt in ytterligare ett argument som visar hur viktigt det är att rösta på kandidater som har ett helhetsperspektiv och en värdegrund med sig inför sitt arbete i EUropaparlamentet.

Marie Wickbergs blogg 28/5
"I NWT:s valstafett fick jag möjligheten att ställa en fråga till C Magnus Berglund, Piratpartiets värmländske EP-kandidat.

Jag undrade hur väljarna ska förhålla sig till att Piratpartiet inte har någon åsikt i viktiga frågor som exempelvis jämställdhet, ungdomsarbetslöshet eller hur världssvälten ska lösas. Såhär svarar C Magnus Berglund (PP)

– Piratpartiet har ingen åsikt i de här frågorna. När vi röstar i dessa frågor, då gör vi som den partigrupp vi kommer att tillhöra. Vi är ett fokusparti, vi är bra på det som vi har i vårt fokus och vi har inte kompetens nog till att svara på allt annat. Vi är världens bästa röstboskap i andra frågor, bara vi får igenom våra egna."


Själv har jag kryssat för Lena Ek, läs gärna nedanstående citat ur Aftonbladet så förstår du varför eller titta in på: www.lenaek.se

Lena Ek är skickligast av alla svenska Europaparlamentariker. Det konstaterar Aftonbladet i en granskning av partiernas toppkandidater. Driven förhandlare med ett brett nätverk och goda språkkunskaper. Så ser kravprofilen ut för att lyckas i Europaparlamentet, enligt Aftonbladet (papperstidningen 2009-06-03).

1 kommentar:

  1. Det är ganska enkelt Lisbeth. Centerpartiet har ett gediget program för Europa, men hur ska jag som centermedlem (och eventellt centerväljare) kunna veta vilka frågor Centerpartiets ledamöter nere i Bryssel kommer driva?

    Svaret är att jag inte vet det, och inte du heller. Lena Gjorde ett hästjobb med kemikalielastiftningen REACH den senaste mandatperioden, men vilka frågor är det som hon INTE har hunnit prioritera då?

    Med Piratpartiet slipper man alla de funderingarna. Åsikterna är kristallklara, till skillnad från Centerpartiet, och prioriteringarna likaså.

    Läs mitt inlägg om Lena Ek och Centerpartiets åsiktsskillnader, så förstår du kanske bättre vad jag menar:

    Kan man lita på Centerpartiets Lena Ek??

    Vänliga Centerhälsningar

    Markus "LAKE" Berglund, GuldCenterPirat

    Ps. Ja Marie är skitbra, men kommer knappast komma in i parlamentet...

    SvaraRadera