torsdag 4 juni 2009

Öland ordförande i B7

Öland är år 2009 ordförandeö i B7 dvs Baltic seven, de sju stora öarna i Östersjön som förutom oss är Gotland,Åland, Dagö, Ösel,Bornholm och Rügen.
Tommy Eliasson är den politiker som under flera år representerat Öland i B7 vilket gett Öland stort inflytande i arbetet med gemensamma Östersjöfrågor. Tommy är alltså under år 2009 president och näringslivschef Anders Nyholm är huvudtjänsteman, B7 finansierar ett sekretariat till ordförandeön och den tjänsten jobbar Susanne Budge-Bredesjö med.
Denna vecka var det möte mellan öarna och det var jättekul att få hälsa min gotländska kollega Eva Nypelius välkommen till Öland tillsammans med företrädarna från såväl poltiker som tjänstemän och lantbruksorganisationer från de sju öarna.

Ölands Djurpark utgjorde huvudförläggning under mötesdagarna, och mitt uppdrag var att berätta lite om bl.a vår kommande folkomröstning Öland-en kommun

Djurparkschefen Barbro Hägg (som nyligen var en av de tio framgångsrika svenska företagarna som fick medalj av kungen hälsade välkomna.) Ölands Djurpark är sydöstra Sveriges största besöksmål och räknar in cirka 350 000 besökare varje år. Fantastiskt.
Våra besökare från de sju öarna var jättenöjda med istt boende i husen intill Savannen och jag kunde inte låta bli att ta några bilder på zebrorna på savannen med husen i bakgrunden och de härliga små djuren intill som jag tror kanske heter Lemurer??????




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar