måndag 29 juni 2009

Vision 2014-tacksamma för dina synpunkter

Idag har förslaget till handlingsplan för Borgholms kommun år 2009-2014 lagts utpå kommunens hemsida www.borgholm.se under rubriken Aktuellt kan du ladda ner handlingsplanen.
Vi vill gärna ha dina synpunkter på förslaget. I första hand vänder sig detta till er som är åretruntboende eller delårsboende i vår kommun, men då det är så många andra som älskar vår bit av jorden och har ideer och förslag så är förstås era ideer varmt välkomna också.
Här kommer lite ur förslaget till Vision 2014:

Vision 2014
Borgholms kommun på Öland är platsen för såväl boende som besökande livsnjutare. En attraktiv och omväxlande kommun som präglas av entreprenörskap, långsiktig hållbarhet, kreativitet, hög servicenivå samt natur- och kulturupplevelser.

Mål

1) Företagsamma Borgholm
Borgholms kommun har Kalmar läns bästa företagsklimat. Är ledande i landet när det gäller andelen kvinnliga företagare och har även störst andel företag per invånare.

2) Miljöoffensiva Borgholm
Borgholms kommun är självförsörjande på miljövänlig energi och den ledande kommunen i sydöstra Sverige vad det gäller klimatarbetet samt i insatser för en bättre Östersjömiljö.

3) Kreativa Borgholm.
I Borgholms kommun finns det mycket bra förutsättningar för företagare och enskilda att göra långsiktigt hållbara investeringar i såväl mjuka som hårda värden. Nytänkande välkomnas och öppenheten för nya möjligheter är stor.

4) Livskraftiga Borgholm

Initiativförmåga, valfrihet och livslust präglar såväl arbete som fritid hos boende och besökare i alla åldrar.


5) Trygga-hälsosamma Borgholm
I Borgholms kommun bryr sig människor om varandra. Invånarna är medvetna om betydelsen av att vårda sin egen hälsa. Alla generationer känner stor trygghet i samhället.


På www.borgholm.se hittar du detta samt ett stort antal delmål som vi gärna vill ha mätbara och utvärderingsbara förstås. Välkommen med dina synpunkter under sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar