onsdag 11 mars 2009

Borgholms kommun på topplistorna!

Att entreprenörsandan bland invånarna i Borgholms kommun är stark bekräftas nu av
Jobs&Societys nyföretagarundersökning. Invånarna i Borgholms kommun har lyft kommunens placering till en hedrande 20e plats bland landets 290 kommuner. Jätteroligt!
Vi vet dessutom sedan tidigare att företagandet i Borgholms kommun är långsiktigt.
Det är inte så lätt att tjäna stora pengar på sitt företag här på norra Öland,det är snarast frågan om en livsstil och ett medvetet val av livskvalitet i boendet och livet i övrigt för familjen.

Många företagare är verksamma inom olika yrkesområden och ibland finns det även en deltidsanställning med i bilden.
Andelen kvinnliga företagare i kommunen är den högsta i landet/kvinnliga invånare.
Från kommunens sida jobbar vi vidare med att än mer förbättra företagsklimatet.
Vårt mål är att ha det bästa företagsklimatet i Kalmar län ,men det är ett par kommuner kvar.

Gärdslösa skolas elever som kom på en hedrande andra plats i Kalmar länsfinal av Vi i femman visar kanske på en del av kvalitén i skolorna i kommunen. Lärarförbundet har nu lyft Borgholms kommun ända upp till 8e plats av 290 i listan över Landets bästa skolkommuner!

Föräldra alliansen Sveriges listning ligger inte långt efter, där återfinns Borgholms kommun på 20e plats i riket! Dessutom, viktigast av allt, eleverna i Borgholms kommun,såväl från Åkerboskolan som Slottsskolan, ligger för andra året i rad betydligt bättre än medel i riket när det gäller måluppfyllelse och därmed även betyg från årskurs 9.

Så om än skatteintäkterna i landet minskar och det kommunala budgetarbetet därmed är riktigt tufft så finns det mycket att glädjas åt i vardagen!

1 kommentar:

  1. Detta borde kanske gå ut till allmänheten i större omfattning och framförallt till företagarvärden så att ytterligare etableringar kan komma till stånd. Annons i DN eller liknande?

    SvaraRadera