måndag 9 mars 2009

Internationella Kvinnodagen firad i Kalmar och med pris till kvinnlig företagare på norra Öland

Ett jättegrattis till Annica Danielsson i Trosnäs som fick Centerpartiet i Borgholms kommuns pris som kvinnlig företagare i samband med Internationella Kvinnodagen. Annica driver på sin föräldragård tillsammans med maken Isak ett framgångsrikt lantbruk som just genomgått stora investeringar. Annica var också den första kvinnan i styrelsen för Kalmar läns Lantmän.

Ett stort antal engagerade Allians-kvinnor firade Internationella Kvinnodagen tillsammans i Kalmarsamlens Glasveranda. Ett lockande program där läkaren Annika Portland Bengtsson talade om sitt yrkesliv och erfarenheter runt om i världen. Det var med stor spänning åhörarna tog del avAnnikas erfarenheter och upplevelser av sitt arbete på alltifrån lyxkryssare i Karibien till volontärläkartjänst i Kenya. Annika har också arbetat sig runt i stort sett hela Sverige och har gott om åsikter gällande sjukvård. Under den förra borgerliga majoriteten i landstinget provades Annikas idé om mobil läkare. Ett så pass kontroversiellt förslag inom sjukvården att Annika själv var den enda sökanden till projekttjänsten. Tyvärr har det projektet avslutats i Kalmar men däremot återuppstått till glädje för boende i Mörbylånga kommun istället.
Under eftermiddagen talade även fd generalkonsuln i St Petersburg May Andersson Wilken. Lite lyx och flärd stod härligt vackra mannekänger från Lena Form för. Dagen inleddes av kommunalrådet Malin(m) i Kalmar,undertecknad (c), Annika(fp) Kalmar samt Nina(kd) Mörbylånga och avslutades av fd riksdagskvinnan Anna Lindgren (m).

Ett stort tack till arbetsgruppen (bl.a Eva K (m) från Borgholm)som gjorde det möjligt för oss alla att fira Internationella Kvinnodagen tillsammans i Kalmar.
Det är långt ifrån jämställt i världen när kvinnor står för 2/3 av allt arbete, men bara har 10% av världens inkomst och endast äger 1% av marken. Internationella Kvinnodagen är ett gyllene tillfälle att lyfta jämställdhetsfrågan i ett globalt perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar