torsdag 12 mars 2009

Krokusen blommar och torghandlaren Pelle är igång

Rubriken innehåller två glasklara öländska vårtecken. Pelle och Lina Boman utsågs till årets Gyllene Pumpa-företagare vid Skördefesten i höstas. Dag ut och dag in står de på torget i Borgholm med högkvalitativa öländska grönsaker och frukter blandat med blommor efter säsong. Detta med undantag av ett litet vinteruppehåll. Men nu är Pelle på torget igång igen,alltså är det vår!

Okej då det är allt ganska gråkallt och skottdramat då 15 personer sköts ihjäl av en blott 17-år gammal kille i Winnenden i Tyskland samt att ytterligare stora varsel om uppsägning lagts i svensk bilindustri idag gör att det känns extra kyligt.

När det gäller bilar så var det ett mycket bra inslag på SVT Eftersnack igårkväll med Erik Ciardi på Regionförbundet som berättade att Regionförbundet i Kalmar län nu fått sin elbil Think och att hemtjänstpersonalen på Öland skall få provköra den så länge i avvaktan på att fler elbilar kan levereras. Elbilsprojektet är för oss också kopplat till vindkraftens möjligheter här på Öland och symboliskt går det hela under namnet Vind i tankarna.

Några ur den kommunala äldreomsorgen tycker sig inte ha fått den uppskattning de förtjänar av kommunen. De meddelade detta på ett mycket tydligt sätt via en insändare i diktform i Ölandsbladet häromdagen och tog liksom med sig all personal inom äldreomsorgen i underskriften.
Det är klart att många har det riktigt tufft så här i besparingstider och jag som jobbat många år inom vård och omsorg är väl bland de första att begripa det.
Jag tycker det är synd att det inte går fram hur oerhört mycket vi i kommunledningen uppskattar det arbete som all personal i kommunen gör varje dag.

Jag satt nyss och skrev klart bokslutskommentaren för år 2008 där vi återigen verkligen trycker på hur viktig personalen är!
Andra ur personalen inom äldreomsorgen har hört av sig och beklagat ironin mot såväl kommunledning som enhetschefer i den insända dikten så jag låter bli att skicka min egen lilla dikt som insändarsvar, jag lägger in den här istället lite på skoj:

Så börjar kommunens bokslut för år 2008 bli klart
ännu ett år har gått med väldig fart.

Ett år som präglats av såväl negativa som positiva dagar,
i en global lågkonjunktur kan tyvärr kommunala beslut ej alla behaga.

Vi skriver än en gång vårt VARMA TACK till dem det berör
nämligen personalen för allt det arbete ni i Er vardag gör.

Vi beklagar om kommunledningens uppskattning inte når fram,
vi vill därför än en gång understryka allt vad vi kan:

Personalen utgör själva motorn och är kommunens kärna.
Detta intygar vi mer än gärna!

Den servicekänsla och den arbetsglädje personalen speglar
glädjer boende och besökare i kommunens alla delar.

Vi hoppas och tror att de organisationsförändringar som tvingats genomföras
nu innebär att personaltätheten med andra kommuner kan jämföras.

För landets kommuner blir det några svåra år framöver,
Vi tror på vårdpersonalens förmåga att ge den hjälp de äldre behöver.

Vi vet att verksamhetscheferna många gånger få klä skott
för ekonomi, arbetsmiljö och annat stort som smått.

Borgholms kommun försöker på många sätt öka gemenskap och glädje i arbetslagen.
och hoppas med denna dikt kanske för någon ha underlättat dagen. /LL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar