torsdag 19 mars 2009

Positiva Löttorp

Det fördjupade översiktsplanearbetet som pågick under flera år i Löttorp för att sedan antas av fullmäktige i januari 2008 blev en oerhört inspirerande och positiv process.
Människor engagerade sig för fullt i arbetsgrupper, företagarföreningen och vägföreningen var starka samarbetspartners. Under resans gång har Löttorp firat 100årsjubileum och blivit Årets Ölandsby. Kommunen och Borgholm Energi AB har investerat i en ny förskoleavdelning, renoverat Åkerbobad och Idrottsplats, byggt cykelväg och bytt utformning på rondellen tillsammans med lokala företag och Vägverk, byggt ut fjärrvärmen, byggt nytt ambulansgarage, renoverat brandstation och Centrumhus samt fixat ett litet torg m.m Arbetena fortsätter men i något mindre skala framöver.
Igårkväll hade vi ett samrådsmöte runt detaljplaneförslaget för Löttorp Centrum som är en fortsättning och följd av fördjupningsarbetet. Som vanligt i Löttorp så kommer det många människor på mötena. Jätteroligt. Det finns gott om åsikter såväl positiva som negativa och det är "högt i tak".
De unga planerare som nu jobbar med detaljplaner i kommunen är inte "låsta i erfarenheter från hur det varit förr" och det gör det hela därför extra spännande.
Löttorp har dessutom mycket speciella förutsättningar med skillnaden mellan sommarens enorma behov av parkeringsplatser och vinterns behov av en trivsam miljö, vilket för många innebär att se mer grönska och mindre av tomma asfalterade P-platser.

Förutom detaljplanefunderingarna så kom det också upp många andra konkreta frågor som delvis ligger på kommunens bord, delvis i vårt samarbete med vägföreningen som är huvudman för merparten av de kommunala ickebebyggda grönytorna i Löttorp, samt en del rena trafikfrågor. Samtliga dessa för jag vidare till tjänstemännen under dagen idag så försöker vi jobba vidare på att hitta lösningar tillsammans. Det är kul och framåtsyftande att som kommunföreträdare samarbeta med Löttorpsborna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar